ASUKASKYSELYT

  • Kuntalaisten mielipiteet ovat tärkeitä! Usein vuorovaikutus on vähäistä ja asukkaiden mielipiteet eivät tule kuulluksi. Kunnan päätöksenteossa on tietysti otettava huomioon myös realiteetit; ympäristön, talouden ja sopimusten mukanaan tuomat rajoitteet tai mahdollisuudet.

OMA MIELIPITEENI KAUPUNGINTALON TONTISTA:

En kannata kaupungintalon remonttia. Minusta kaupungintalot ovat vanhanaikaisia eivätkä palvele nykyajan kuntalaisia. Rakennus on aikoinaan suunniteltu nimenomaan kunnantaloksi eikä mielestäni palvelisi remontoituna kuntalaisia modernilla tavalla.

Jos saisin yksin päättää, toivoisin kaupungintalon paikalle jollain aikataululla tulevaisuudessa kaunista ja maisemaan sopivaa rakentamista, jossa esim. kivijalassa olisi kunnan palveluita, osassa taloa henkilökunnan toimistotilat, ehkä päiväkoti, miksei vaikka kirjasto, joka sekin on tulevina vuosina korjaustarpeen alla. Iso parkkipaikka pois – autot mieluiten maan alle. Tilalle viihtyisää rakentamista viheralueineen, todellinen kaupunkilaisten olohuone, jossa palvelut ovat lähellä. Näissä rakennuksissa olisi myös kerroksissa asuntoja. Käärmetaloa sellaisenaan en kannata.