Kuka olen?

Toiset ihmiset ovat minulle kaikki kaikessa. Ei siis mikään ihme, että päädyin aikanani myynnin ja markkinoinnin ammattilaiseksi. Urallani olen palvellut suomalaista yritysmaailmaa yli 25 vuotta erilaisissa vaativissa hankkeissa.

Minulle on itsestään selvää, että me ole samasta puusta veistettyjä ja nautin ihmisten erilaisuudesta. Yksi ihminen voi aloittaa muutoksen, mutta sen eteenpäinviemiseen tarvitaan usein joukko ihmisiä. 

Kun tarkastelen taivaltani työelämässä, huomaan itsestäni yhden piirteen: olen aina halunnut olla onnistuja. Ja sitkeä sekä analyyttinen sellainen. Se ei todellakaan tarkoita, että jokainen päivä olisi ollut huippupäivä. Sen sijaan se tarkoittaa, että pelkäämisen sijaan olen aina halunnut nähdä edessäni mahdollisuuksia ja ratkaisuja. 

Myynnin ja markkinoinnin korkeakouluni olivat työvuodet MTVssä. Jokerit Oy:n vuosina olin toteuttamassa usean Itä-Euroopan monitoimihallin syntymatkaa kuopasta huippumoderniksi halliksi. Matkalta jäi käteen ymmärrys monivuotisten projektien maaliin saattamisesta, toimimisesta erilaisissa kulttuureissa ja erilaisten ammattilaisten kanssa arkkitehdeistä siivousfirmoihin ja rahoitusyhtiöihin.

Haasteet ja mahdottomiltakin tuntuvat tehtävät ovat minun elämäni polttoainetta. Paineentunnekin kuuluu välillä elämään, koska ratkaisujen löytäminen ei ole aina helppoa.  

Iso perheeni ja läheiset ystävät ovat elämäni voimavara ja tunteiden sekä tiedon moninainen lähde. Moni yllättävä näkökulma ja omasta ajatuksenjuoksusta poikkeava ajatus olisi jäänyt kohtaamatta ilman perheenjäseniäni.

Olen työskennellyt viime vuodet tehtävissä, joissa on korostunut yhteiskunta- ja ympäristövastuu. Minulle nämä käsitteet eivät ole sanahelinää vaan tärkeitä jokapäiväisiä valintoja. Niin meidän kansalaisten, yritysten kuin koko yhteiskunnankin.

On etuoikeus tehdä merkityksellistä työtä, sen lisäksi vapaaehtoistyö on ollut minulle arkipäivää jo vuosien ajan.

Kunnan päätöksenteko on ennen kaikkea yhteistyötä. Muiden kuuntelu ja omien näkökulmien esilletuominen on tärkeää. Asioihin tulee perehtyä kunnolla ja pohtia niitä monesta näkökulmasta. Inhimilliset päätökset ja empatia ovat minulle tärkeitä, samoin reiluus. Yhteinen ja koko kaupungin etu on oltava aina kirkkaana mielessä, ei oma eikä pienen porukan ajamat tavoitteet.

.